Меню Закрити

Критерії вибору повзунків для новонароджених

Повзунки по суті є штанцями або комбінезоном, що можна одягати вже у родильному домі. Вони можуть виконувати роль піжамки, а також надягаються під основну одежу. Повзунки для новонароджених потрібні у будь-яку пору року. Їх можна одягати навіть на прогулянку. Розповімо, як обрати якісний продукт.

Критерії якості, які слід враховувати

Тож, на що потрібно в першу чергу звернути увагу при виборі повзунків:

  • Якісь тканини. Синтетичні тканини для дитячих речей – табу. Єдине, що можна, – включення незначного відсотка нитки із синтетичного матеріалу в утеплені повзунки. Ті, що надягають на голе тіло повинні бути зроблені виключно із натуральних тканин. Це інтерлок, рібана, кулір. Здоров’я малюка – на першому місці. Навколишній світ і так для нього – агресивне середовище. Бракує тільки хімікатів та барвників у тканині. Тому, перш за все переконайтеся в екологічності матеріалів.
  • Розмір. Не треба брати маленькі, щоб вони були впритул. Тіло стискатиметься, дитина буде роздратована. Якщо довжина повзунків за розмірами більша за маля, вони збиратимуться у складки та почнуть сповзати.
  • Крій та шви. Краще обирати повзунки для немовлят на зріст до 56 см швами назовні, щоб виключити тертя об ніжну шкіру. Ідеальний фасон – вільного крою. Так у немовля є можливість легко рухати нижніми кінцівками. Кнопки та застібки мають бути якісними та делікатними, щоб не пошкоджувати тільце, а також добре зафіксованими на тканині. 

Є ще кілька факторів, не менш важливих. Це комфорт, краса виробів, гігроскопічність тощо.

Види повзунків

Зараз дизайнери розробили багато варіацій цього одягу. Умовно усі повзунки можна поділити на такі фасони:

  • на кнопках;
  • на зав’язках;
  • короткі штанці;
  • на ґудзиках та на лямках.

Є ще один різновид – комбінезони-чоловічки. Це модель з рукавами. Чоловічки зручні тим, що виступають по суті повноцінним одягом. Одягаючи їх, дитині не потрібні сорочки та штанці. Кнопки у них йдуть вздовж всього тулуба, а також на нижній частині для швидкої заміни підгузника.

Для малюків, які вже починають вставати та ходити, обирайте дитячі повзунки з антиковзним ефектом. Маля не послизнеться та не впаде.

Які найзручніші повзунки – спитаєте ви? Однозначно відповісти на це питання неможливо. Потрібно вибрати ідеальний варіант шляхом проб. Просто придбайте по парі комплектів кожної моделі та користуйтеся. Згодом ви зрозумієте, у чому дитині комфортно.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи