Меню Закрити

Як облаштувати ігровий майданчик діткам у дворі

Якщо у вас є діти, то обов’язково постане питання про облаштування дитячого майданчику. Звісно, якщо є можливість, то найкраще замовити майданчик у спеціалізованій компанії. Адже майстри зроблять якісні, безпечні майданчики для дітей різного віку. Але не всі можуть купувати спортивні чи ігрові майданчики, адже коштують вони недешево. Тому можна спробувати зробити дитячий майданчик своїми руками.

Як зробити універсальний майданчик?

Якщо у вас вдома і хлопчики, і дівчатка, то варто зробити майданчик, який буде подобатись обом статям. Для початку варто обрати зручне і безпечне місце, де можна облаштувати ігрову зону. Це може бути садок, місце на подвір’ї, але варто слідкувати за тим, щоб покриття було безпечним. Це може бути газон, м’яке покриття, яке вам настеляють професіонали або покриття, яке ви самі зробите для безпечних ігор. Майданчик повинен бути затишним. Тому можна поставити квіти, посадити рослинки, кущі чи дерева. Але варто подивитися чи не будуть квіти заважати дітям гратися.

Звісно, для менших діток обов’язково має бути пісочниця. Її легко можна зробити своїми руками, інструкцію з виготовлення можна переглянути за посиланням https://ukr-day.com/childrens-sandbox/ – тут доступно описані всі кроки. Для виготовлення пісочниці можна використати старі шини, надувний матрац чи намет. У місткість насипати хорошого чистого піску і обладнати все так, щоб дитині було зручно. Слідкуйте за тим, щоб пісочниця герметично закривалась. До того ж, можна зробити пісочницю з дошок своїми руками. Слідкуйте за тим, щоб дошки були шліфовані, дитина не могла поранитись. Пофарбуйте пісочницю у яскравий колір і зробіть їй кришку, щоб зачиняти на ніч.

Багато дітей мріє про будиночки на дереві. Якщо є у вас міцне і більш-менш безпечне для проживання дерево, то зробіть дітям такий подарунок. Повірте, воно цього варте. Благо, в Інтернеті є чимало інструкцій з побудови таких будиночків.

Для того, щоб дітям було зручно, треба поставити батута – такий вид розваг подобається всім. До того ж, батут підійде як невеликим дітям, так  підліткам.

Звісно, куди ж без гойдалки? Якщо дитина маленька, то гойдалку можна купити і причепити на міцне дерево. Для старших дітей можна спробувати зробити гойдалку своїми руками з дошок. Підлітки зможуть вам допомагати і приймати активну участь у роботі.

Крім того, можна поставити пластмасову чи надувну гірку, яка буде бюджетним варіантом, але один сезон точно зможе прослужити.

І куди ж без басейну! Якщо у вас є вільні кошти, то дуже добре купити великий басейн, де зможе плавати вся сім’я. Але якщо бюджет обмежений, то до 1000 гривень можна придбати якісний басейн, де діти зможуть проводити час весело  і з комфортом.

Майданчик для дівчинки і хлопчика

Якщо у вас вдома живе принцеса, то на майданчику їй обов’язково знадобиться ляльковий будиночок. Він зазвичай не надто великий, але діти там можуть гратися, приймати гостей і т.д. Такі будиночки продаються готовими, зазвичай вони пластмасові і батьки їх самостійно складають. Але, якщо у батька є трохи часу і дошок, то такий будиночок можна зробити самому, приклавши трохи зусиль і фантазії. Більшість дівчат хочуть рожеві дівчачі будиночки.

Також дівчатка з радістю будуть щось готувати на імпровізованих кухнях, гратися з ляльками, влаштовувати «школи» та «дитсадки» для іграшок, копіюючи дорослих. Тому можна придумати щось цікавеньке для них, виходи з їхніх інтересів.

Хлопчики ж зазвичай люблять гратися у серйозні хлопчачі ігри. Тому їм можна побудувати з дошок піратський корабель, машинки чи трактори. Інколи батьки проявляють фантазію і будують «швидкісні» машини з дошок, шин і справжніх рулів, а також роблять все, щоб у дітей розвивалась фантазія. Фігури на дитячий майданчик можна замовити окремо спеціалізованих компаніях, звісно вони будуть зроблені з якісного матеріалу, пофарбовані яскравими фарбами.

Зробити дитячий майданчик не так вже і складно. Але варто пам’ятати про те, що він повинен бути безпечним. Тому всі фігури, пісочниці і інші елементи мають бути зроблені з якісних матеріалів, надійно прикріплені та відшліфовані.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи